Heinäkuu on mennyt työn merkeissä ja Paavon kanssa ollaan kyläilty monissa eri paikoissa tiuhaan. Pääsipä poika kasvattajalleenkin hoitoon, sillä välin kun itse käväisin tutustumassa Pori Jazzien tarjontaan ja yöelämään siellä. Paavo sai kehuja käytöksestään ja kuulemma ollut kiltisti.

Sain Sari-kasvattajalta vähän trimmausvinkkejä ja heti seuraavana päivänä kävin ostamassa trimmausveitsen. Sillä lähti kätevästi Paavolta vanha päällyskarva veks, tosin harjoitella tietenkin vielä pitää. Mutta kätevämpää oli kuin käsin nyppiminen.

Olin sitten "komean" vastanypityn koiran kanssa mätsärissä Kupittaalla. Tuttavani esitti Paavon ekalla kierroksella. Se meni suht ok, mutta hieman ehkä pomppimiseksi. Paavo seisoi suht ok, huomioon ottaen sen, että seisomista oli vasta muutama päivä harjoiteltu. No, sitten tuttavani toinen esitettävä sai myös pennuissa sinisen nauhan, joten minun oli pakostakin esitettävä Paavo tokalla rundilla. Pikkasen tykytti, kun jännitti hieman... Mutta mielestäni meni ihan hienosti, sillä oltiin Paavon kanssa molemmat ekakertalaisia ja kuitenkin tunnen oman koirani aikaste hyvin. Ei pomppassut kuin kerran namin perässä ja seuruussa kulki ympyrät ja rinkelit kehässä nätisti. Seisoi myös hienosti mielestäni, tassuja ei vielä ole harjoiteltu asettelemaan, mutta kyllä sitä ehtii treenaamaan ja viilamaan vielä. Mutta debytoitu siis on leikkinäytelmissä. Oltiin siis sinisten neljänsiä, eli palkinnoillekin päästiin. Ties vaikka oltaisiin punaisissakin pärjätty jos olisin itse esittänyt silloinkin. Mitä tästä opimme? ...Rohkea rokan syö!!

Eli nyt sitten leikkitokoilua kotona, oikea ei ole vieläkään innostanut sen suuremmin. Ja seisomisharjoituksia sekä tassun venytyksiä. Ja näyttelyjä voisi käydä tuon kanssa yhdessä katsomassa jos töiden puolesta ehtii, vaikka Pave kyllä osaa käyttäytyä julkisestikin. Eikä luiminut yhtään kehässä tai sen ulkopuolella, saatika laittanut toista korvaansa kurtulle...niinkuin tekee jos on hermostunut.